Den Sorte Hund

Den sorte hund

DOWNLOAD APP’EN DEN SORTE HUND PÅ DIN IOS-DEVICE HER

LÆS SAMTYKKEERKLÆRINGEN TIL PODCAST-APP’EN DEN SORTE HUND

Depression er én af de hyppigste psykiske lidelser i Danmark. WHO fastslår ligeledes, at over 300 millioner mennesker verden over er berørt af depression.
Den Sorte Hund er en podcast om depression, der følger Troels og Linnea, der begge har et indgående kendskab til depression. I løbet af podcasten undersøger de sammen og hver for sig, hvad depression egentlig dækker over, hvad man kan gøre ved depression – og om vores samfund i virkeligheden ser forkert på fænomenet.

Podcasten er tilknyttet en app, der giver os mulighed for undervejs at stille lytterne en række spørgsmål om deres holdninger til depression. Lytternes svar indgår i et større forskningsprojekt om depression i samarbejde med Københavns Universitet.

Denne dialog med lytterne danner samtidig ramme om de tematikker, der vil blive berørt i teaterstykket Menneskebyrden, der ligeledes handler om depression. Menneskebyrden får premiere på Det Kongelige Teater i januar 2019.

Podcasten og app’en er støttet af: Lundbeckfonden, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond

Tak til:
Rigsarkivet, Naturhistorisk Museum, Medicinsk Museion, Arbejdermuseet, Nationalmuseet, Niels Brock Handelsgymnasier, Københavns Universitet, Mathias Corneliussen, Andreas Wille, Mads Holm, Klaus Pedersen, Annette Lassen, Marlene Schmidt

Medvirkende: Linnea og Troels
Øvrige medvirkende: Morten Munthe Fenger, Anders Petersen, Jon O. Johansen Poul Videbech, Rasmus Johnsen, Anders Fogh Jensen, Søren Carøe, Michael Rasmussen, Alvilda Kasper Tingkær, Anders Beich, Lone Decker, Knud Kristensen, Henrik Høgh-Olesen, Jens Skou Olsen og en række tilfældige danskere på gaden.
Ledelse, produktion, speak mm.: Thomas Corneliussen
Redaktør: Henning Due
Komponist og dramaturg: Maja Romm
Mix og rens: Mads Stagis
Forskningsleder: Kristian M. Martiny
Researcher og forskningsdesigner: Anna Sophie Jensen
Forskningsassistent: Oskar Otto Frohn
Assistenter: Maya Fugl, Julie Hasseris,
App-designer og “udstyrs-pusher”: Rasmus Kreiner
Grafiker: Søren Meisner
PR og presse: Jacob Nossell, Christina Joo Svensson
Opbevaring og juridisk ansvar for det indsamlede data: Københavns Universitet

Start typing and press Enter to search